Afwegen in de wijk


Aard en omvang van het probleem

Vraag 3: Wat is de aard en de omvang van het probleem? Voor hoeveel mensen of bedrijven is het een probleem en wat is er precies erg voor hen?

Het is nuttig om inzicht te krijgen in aard en omvang van het probleem, om te kunnen bepalen of het probleem groot of klein is.

Ervaren twee bewoners een probleem of neemt de leefbaarheid in een hele buurt sterk af door toedoen van het probleem?  

Voorbeeld 1: ‘Er zit een ontwerpfout in alle woningen in een buurt, waardoor er veelvuldig sprake is van grote lekkages;

Voorbeeld 2: ‘Drie bewoners zouden graag een nieuw kunstwerk willen op een plein’.

Ga terug naar Stap 2.

Over Afwegen in de Wijk

Afwegen in de Wijk is een simpele, toegankelijke en overzichtelijke tool dat u kunt zien als een hulpmiddel bij het gezond verstand.  Het stellen en beantwoorden van de juiste vragen activeert het gezond verstand. Het gestructureerd nadenken over problemen, oplossingen en effecten leidt tot scherpere inzichten. Afwegen in de Wijk kan worden gebruikt door woningcorporaties, maar ook door andere partners in de wijk.

Wilt u direct Starten met Afwegen in de Wijk? Klik dan hier. Wilt u de tool als pdf bestand? Klik dan hier.

Powered by

Afwegen in de wijk is een initiatief van Wat Werkt in de Wijk. Het is ontwikkeld door Niek Mouter (TU Delft), Jochum Deuten (vrijgevestigd adviseur en onderzoeker | Effecteur) en Paul Doevendans (Atrivé), in nauwe samenspraak met woningcorporatie Eigen Haard.