Afwegen in de wijk


Voorbereiding tweede werksessie

Werksessie II van Afwegen in de wijk kun je het best minimaal twee weken na de eerste sessie laten plaatsvinden. Dan is er voldoende tijd om gegevens te verzamelen over de kosten van de in werksessie I genoemde oplossingen en over de aard en omvang van het kernprobleem . Daarbij zit werksessie I nog vers in de hoofden van deelnemers.

Huiswerk
Definieer – als uitwerking van werksessie I:

  • de probleemomschrijving (en daarbinnen het kernprobleem)
  • het basisalternatief (Stap 3)

Hulpmiddel: werk de in Stap 4 genoemde oplossingen uit in ‘oplossingskaarten’ waarop een korte omschrijving staat van:

  1. de oplossing
  2. de effecten
  3. de meerkosten (extra kosten ten opzichte van basisalternatief)

Ter voorbereiding op werksessie II is het belangrijk om de verzamelde gegevens te ordenen. Breng de effecten van de oplossingen op een simpele en overzichtelijke manier in beeld.

Klik hier om naar de dagopzet van de tweede werksessie te gaan.

Over Afwegen in de Wijk

Afwegen in de Wijk is een simpele, toegankelijke en overzichtelijke tool dat u kunt zien als een hulpmiddel bij het gezond verstand.  Het stellen en beantwoorden van de juiste vragen activeert het gezond verstand. Het gestructureerd nadenken over problemen, oplossingen en effecten leidt tot scherpere inzichten. Afwegen in de Wijk kan worden gebruikt door woningcorporaties, maar ook door andere partners in de wijk.

Wilt u direct Starten met Afwegen in de Wijk? Klik dan hier. Wilt u de tool als pdf bestand? Klik dan hier.

Powered by

Afwegen in de wijk is een initiatief van Wat Werkt in de Wijk. Het is ontwikkeld door Niek Mouter (TU Delft), Jochum Deuten (vrijgevestigd adviseur en onderzoeker | Effecteur) en Paul Doevendans (Atrivé), in nauwe samenspraak met woningcorporatie Eigen Haard.