Afwegen in de wijk


Start Afwegen in de wijk

Afwegen in de wijk helpt je in 8 stappen gestructureerd na te denken over de voor- en nadelen van een interventie.

Stap 1: Inventariseren
Stap 2: Aanscherpen
Stap 3: Formuleren basisalternatief
Stap 4: Oplossingen zoeken
Stap 5: Effecten inventariseren
Stap 6: Voorselectie maken
Stap 7: Effecten analyseren
Stap 8: Kiezen

wikken_wegen probleem inventarisatie probeem aanscherping nulalternatief oplossingen vaststellen effecten wegen rekentool

Klik hier om met het Afwegen in de wijk te starten.

Tip: Afwegen in de wijk kun je zelfstandig toepassen, maar ook samen met collega’s/stakeholders in een werksessie. Klik hier voor meer informatie over de verschillende manieren waarop je Afwegen in de wijk kunt toepassen.

ww_infographic4.png

Over Afwegen in de Wijk

Afwegen in de Wijk is een simpele, toegankelijke en overzichtelijke tool dat u kunt zien als een hulpmiddel bij het gezond verstand.  Het stellen en beantwoorden van de juiste vragen activeert het gezond verstand. Het gestructureerd nadenken over problemen, oplossingen en effecten leidt tot scherpere inzichten. Afwegen in de Wijk kan worden gebruikt door woningcorporaties, maar ook door andere partners in de wijk.

Wilt u direct Starten met Afwegen in de Wijk? Klik dan hier. Wilt u de tool als pdf bestand? Klik dan hier.

Powered by

Afwegen in de wijk is een initiatief van Wat Werkt in de Wijk. Het is ontwikkeld door Niek Mouter (TU Delft), Jochum Deuten (vrijgevestigd adviseur en onderzoeker | Effecteur) en Paul Doevendans (Atrivé), in nauwe samenspraak met woningcorporatie Eigen Haard.