Afwegen in de wijk


Tips voor een succesvolle oplossingszoektocht

Tip! Zorg ervoor dat de verschillende oplossingen voldoende onderscheidend zijn. Zorg bijvoorbeeld dat er altijd een sociale oplossing en een fysieke (vastgoed) oplossing tussen zit.

Tip! Als het gaat om ‘grotere oplossingen’, zorg er dan voor dat één van de oplossingen bestaat uit een ‘flexibele investeringsstrategie’. Kun je een oplossing in stukjes opdelen en gefaseerd uitvoeren? De risico’s hiervan zijn vaak wat lager en de kosteneffectiviteit hoger.

Tip! Zorg ervoor dat de betrokkenen zijn meegenomen in het bepalen van de oplossingen. Op die manier ontstaat er enerzijds draagvlak voor de alternatieven en zorg je er anderzijds voor dat je niets over het hoofd hebt gezien.

Klik hier om terug te gaan naar Stap 4.

 

Over Afwegen in de Wijk

Afwegen in de Wijk is een simpele, toegankelijke en overzichtelijke tool dat u kunt zien als een hulpmiddel bij het gezond verstand.  Het stellen en beantwoorden van de juiste vragen activeert het gezond verstand. Het gestructureerd nadenken over problemen, oplossingen en effecten leidt tot scherpere inzichten. Afwegen in de Wijk kan worden gebruikt door woningcorporaties, maar ook door andere partners in de wijk.

Wilt u direct Starten met Afwegen in de Wijk? Klik dan hier. Wilt u de tool als pdf bestand? Klik dan hier.

Powered by

Afwegen in de wijk is een initiatief van Wat Werkt in de Wijk. Het is ontwikkeld door Niek Mouter (TU Delft), Jochum Deuten (vrijgevestigd adviseur en onderzoeker | Effecteur) en Paul Doevendans (Atrivé), in nauwe samenspraak met woningcorporatie Eigen Haard.